Resultaten voor woordenboek

woordenboek
 
Prisma woordenboek Nederlands 9789000358526 Prisma.
Prisma woordenboek Nederlands. Prisma woordenboek Nederlands. Prisma woordenboeken, de beste keus voor de middelbare school, van brugklas tot en met eindexamen. Voor alles wat je over woorden wilt weten, thuis en in de les. Al ruim 50 jaar worden de Prisma woordenboeken samengesteld, bijgewerkt en gecontroleerd door een team van ervaren lexicografen. Meer info
polytechnisch woordenboek
wat is een goed woordenboek? Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Laat het ons weten via e-mail. Algemene woordenboeken papier. Prisma groot woordenboek Nederlands. Van Dale o.a. Groot woordenboek van de Nederlandse taal ook wel de Dikke Van Dale, Van Dale Hedendaags Nederlands en Koenen Woordenboek Nederlands. Algemene woordenboeken digitaal. Algemeen Nederlands Woordenboek ANW, van het Instituut voor de Nederlandse Taal; niet compleet, er wordt nog aan gewerkt gratis. Etymologiebank bevat diverse naslagwerken over de herkomst van woorden gratis. Prisma-woordenboeken diverse tarieven. Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal abonnement: 75, per jaar. Van Dale Hedendaags Nederlands abonnement: 50, per jaar. Woordenboek der Nederlandsche Taal historisch woordenboek, 1500-1976 gratis. Combinatiewoordenboek overzicht van Nederlandse zelfstandige naamwoorden en de werkwoorden waar ze een vaste combinatie mee vormen gratis. Woordenboek van Populair Taalgebruik Marc De Coster gratis. Eten en drinken: Wijnlexicon Karel Meesters. Financiën: Financieel woordenboek R.M. Geneeskunde: Pinkhof Geneeskundig woordenboek. Marketing: NIMA Marketing Lexicon Eric Waarts, Ed Peelen en John Koster. Psychoanalytica: Psychoanalytisch woordenboek Harry Stroeken.
google woordenboek
etymologiebank.nl.
Het doel van deze website is om alle belangrijke etymologische publicaties van het Nederlands op woordniveau aan te bieden op één centraal punt, zowel voor geïnteresseerde taalliefhebbers als voor onderzoekers. Sinds de eerste release in november 2010 is informatie uit meer dan zestig woordenboeken met herkomstinformatie beschikbaar, zie Werken. De woordenboeken bevatten ongeveer 300.000 ingangen, samen goed voor ruim 100.000 unieke ingangen. Er worden nog steeds woordenboeken aan de etymologiebank toegevoegd. Naast de etymologische standaardwerken zijn etymologische woordenboeken van Nederlandse dialecten en variëteiten opgenomen, thematische woordenboeken met bijvoorbeeld planten of vogelnamen, woordenboeken met uitgeleende Nederlandse woorden, neologismenwoordenboeken en idioomwoordenboeken. Per categorie worden de woordenboeken in chronologische volgorde getoond: van de recentste publicatie tot de oudste. Zo kunnen gebruikers in één oogopslag alle informatie over een woord, woorddeel of uitdrukking vinden, inclusief het voortschrijdende inzicht daarover, en tevens kunnen zij informatie vergaren over betekenisontwikkelingen, klankveranderingen en herkomsttalen. Gebruikers kunnen de etymologie van een enkel woord opzoeken via het linkerblokje snelzoeken. Voor ingewikkelde zoekopdrachten kan gebruikgemaakt worden van het rode blokje zoeken bovenaan de pagina.
linguistica.nl
Woordenboek - Apps op Google Play.
Het woordenboek is vanuit de windowsversie van Muiswerk en ook vanuit de online versie van Muiswerk op te roepen op ieder moment tijdens het oefenen. Nu zoveel mensen naast hun gewone werkplek ook een smartphone en/of tablet beschikbaar hebben, is het woordenboek ook als zelfstandige app ontwikkeld.
woordenboek
Woordenboek - Wikipedia.
Woorddelen zijn door middel van truncatie en maskering op te zoeken: school levert alle mogelijke scholen, van abdijschool tot zwemschool. Namen uit de oudheid en de bijbel zijn opzoekbaar. Afkortingen, letterwoorden en lettergreepwoorden zijn doorzoekbaar. Het woordenboek zoekt rijmwoorden klankalfabetisch en vervangt de papieren rijmwoordenboeken. De eindklanken van woorden en niet de spelling zoals bij retrograde zoeken liggen aan de basis van woordreeksen astronaut, bout en koud. Anagrammen of letterherschikkingen die een andere naam of woord vormen. Vakwoordenboeken bewerken brontekst bewerken. In de wetenschap hanteert elke discipline jargon. Zo'n' begrippenkader wordt beschreven in één of meerdere vakwoordenboeken of een lexicon. Het lexicon houdt het midden tussen een encyclopedie en een woordenboek, zoals dit muzieklexicon. Externe links bewerken brontekst bewerken. Een overzicht van Nederlandse vertaalwoordenboeken. OmegaWiki: Wikiwoordenboek nieuwe stijl. Wikiwoordenboeken in tientallen talen. Nederlands Engels woordenboek met voorbeelden. Zie de categorie Dictionaries van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Overgenomen van" https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Woordenboek&oldid=61875461.: Vind een artikel. Hulp en contact. Links naar deze pagina. Deze pagina citeren.
Woordenboeken - Universiteitsbibliotheek Utrecht - Universiteit Utrecht.
De lijst hieronder verwijst direct naar de online woordenboeken van eenspecifieke taal. Geeft u de voorkeur aanpapieren woordenboeken? In de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park vindt u ze bij de collectie NASLG naslag op de begane grond in kasten 2 tot en met 5. Handwoordenboeken moderne talen staan op verschillende studietafels verspreid door de bibliotheek. Woordenboeken zijn niet te leen, maar bij de servicebalie kunt u een woordenboek Engels-Nederlands lenen voor één dag.
Woordenboek - de betekenis volgens Redactie Ensie.
In het verklarend woordenboek wordt de betekenis van een woord in de eigen taal omschreven. In het systematische woordenboek wordt een taal opgedeeld in categorieën. Dit woordenboek kan gebruikt worden om een precieze verwoording op te zoeken. Het specialistisch woordenboek bevat het jargon van een bepaalde vakgroep.
Over de zin van een papieren woordenboek. Facebook. Twitter. YouTube. Facebook. Twitter. YouTube.
Dat op internet veel is te vinden over spelling, betekenis en etymologie van woorden is -gelukkig- zeker het geval, maar dat vind ik een andere discussie, het ging nu over het woordenboek van Van Dale dat niet vrij op internet is te raadplegen.
Woordenboek gebruiken Vaksite Nederlands.
Meestal weet je wel of je de of het moet gebruiken, maar je kunt dit ook opzoeken in het woordenboek. In het woordenboek staat bij een de-woord de afkorting m of v van: mannelijk of vrouwelijk en bij een het-woord staat de afkorting o van: onzijdig.

Contacteer ons